Om skolemamma

Jeg bor på et tettsted på østlandet i en familie på fire, med to barn i grunnskolen. Jeg er selv utdannet barnehagelærer, og driver en privat ideell barnehage her hvor jeg bor. De siste årene har jeg vært engasjert i å opplyse foreldre om blant annet bemanningsproblematikken i barnehagene gjennom bevegelsen «Barnehageopprøret».

Som forelder i skolen er jeg på den andre siden av bordet. Jeg vet alt for lite om skolehverdagene til barna mine og rammene for disse – og mitt inntrykk er at dette gjelder de aller fleste foreldre med skolebarn. Hvorfor øver barna før nasjonale prøver? Hvilke tanker ligger bak det på gi barna lekser? Hvorfor er det fortsatt en lærer i klasserommet til barna mine etter at lærernormen kom? Hvis du lurer på noe av det samme: bli med , så forsøker vi å finne det ut! Og send meg en mail hvis du har forslag til temaer du vil løfte frem.

For tiden er jeg ansatt i en prosjektstilling i Manifest tankesmie hvor målet er å få til endringer som styrker prinsippet om barnas beste i barnehage og skole. Det vil kanskje gi meg muligheter til å få svar på noe av det jeg lurer på- selv om hverken Manifest eller barnehagen «min» hverken skal få cred eller bråk for det jeg skriver på denne bloggen. «Skolemamma» er bare meg.